Lentävä auto myyntiin vuonna 2017 – tältä se näyttää!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autoalan pioneeri Henry Ford totesi vuonna 1928, että lentokoneen ja auton yhdistelmä tulee vielä joskus toteutumaan. Fordia ei haitannut, vaikka ihmiset nauroivat hänen epärealistiselle väitteelleen pitäen häntä hulluna. Nyt voidaan todeta, että Ford oli oikeassa.

YouTube
YouTube

Kerroimme aiemmin kuinka lentävä auto oli testiajossa ja -lennossa, ja nyt Aero Mobil on vahvistanut, että lentävä auto tulee myyntiin vuonna 2017. Laite on läpäissyt kaikki testinsä ja auto soveltuu sekä maantiellä ajamiseen että ilmassa lentämiseen. Hybridiauton maksiminopeus tiellä on 160 kilometriä tunnissa ja ilmassa se lentää 200 kilometrin tuntivauhdilla.

AeroMobil-yrityksen perustajat Stefan Klein ja Jurak Vaculiks ovat molemmat testanneet autoa Bratislavassa Slovakiassa. Yrityksen edustajan mukaan lentävää autoa on aktivisesti kehitelty jo vuodesta 1990 asti.

Auton siivet ovat tiellä liikkuessa taitettu sivuille, ja kun on aika lähteä lennolle, siivet levittyvät. Lentoon lähtiessä auto pitää kiihdyttää kulkemaan 145 kilometriä tuntivauhtia. Auto painaa noin 450 kiloa. Mikäli tulevaisuuden kauppareissulla ostoksia kertyy kymmenien kilojen edestä, täytyy matka taittaa ajamalla tietä pitkin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.