Ravintolalle sakkoja jos kieltää naista imettämästä

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Vauvojen imettämisestä yleisillä paikoilla on kiistelty kauan. Joitain asiakkaita naisen paljaan rinnan näkeminen häiritsee, vaikka imettäminen ja pienen vauvan rintaruokkiminen onkin täysin luonnollinen asia. Äidit saattavat myös kokea saavansa huonoa kohtelua, jos heitä pyydetään poistumaan ruokansa luota epähygieniseen vessaan imettämään vauvaa.

Latinalaisen Amerikan suurin kaupunki Sao Paolo on valmis ottamaan kantaa aiheeseen ja on asettanut uuden lain, joka koskee imettäviä äitejä, ravintoloita ja kahviloita. Jatkossa, jos lastaan imettävää äitiä estetään kahvilan tai ravintolan henkilökunnan toimesta rintaruokkimasta vauvaansa pöydän ääressä, yritykselle annetaan noin 140 euron sakot.

Metro-lehden mukaan Sao Paolo on hyväksynyt lain viime viikolla, ja se allekirjoitetaan pormestarin toimesta 20 päivän sisällä. Laki juontaa juurensa siitä, että Sao Paolossa on käynyt useita tapauksia, joissa yleisillä paikoilla imettävät naiset ovat joutuneet ruman nimittelyn kohteeksi. Asenteita imettämistä kohtaan halutaan muuttaa ja sakkojen antaminen on ainakin todella konkreettinen ja selkeä tapa aloittaa muutoksen tekeminen.