Auringonpimennys sekoitti kanat – odottamaton seuraus paljastui videolta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Perjantaina 20. maaliskuuta nähtiin auringonpimennys. Ihmisiä varoitettiin katsomasta suoraan kuun takaa loistavaan aurinkoon päin, sillä valon säteet ovat vahingollisia silmille. Auringonpimennys näkyi erilailla eripuolilla maapalloa ja sillä oli odottamattomia vaikutuksia muun muassa maatilan eläimiin.

Suomessa sää oli monin paikoin melko kirkas koko pimennyksen ajan, mutta valon sävy muistutti ilta-aurinkoa. Nyt Färsaarilta on julkaistu video, jossa auringonpimennys näkyi todella upeasti. Video on kuvattu kanalassa ja pimennyksellä olikin kanoihin yllättävän suuri vaikutus.

Kun Färsaarilla alkoi hämärtää kanalan kanat alkoivat pikkuhiljaa vetäytymään sisätiloihin takaisin. Kanat menivät orrelle nukkumaan ihan kuin olisi ollut yö. Hämärää kesti vain pienen hetken, mikä kuitenkin sai kanat jo luulemaan, että oli uusi aamu. Ne menivät sään kirkastuessa uudelleen ulos ja alkoivat kotkottamaan joka-aamuiseen tapaansa.

PÄIVITYS: Kiekuminen vaihdettu kotkottamiseen.