Nyt tulee avaruusolut – hiiva käynyt maapallon ulkopuolella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisten pienpanimoiden suosion myötä markkinoilla on nähty mitä erikoisempia käsityöläisoluita. Yhdysvaltain Oregonissa sijaitseva panimo on nyt lanseerannut mahdollisesti maailman ensimmäisen kosmisen oluen.

Ninkasi Brewing
Ninkasi Brewing

Ninkasi Brewing Companyn Ground Control -olut on valmistettu maan ulkopuolella vierailleesta hiivasta. Yhtiö lähetti hiivan lokakuussa 2014 laukaistun raketin mukana maata kiertävälle radalle. Hiivasta syntynyt olut on maustettu muun muassa hasselpähkinällä, tähtianiksella ja kaakaorouheella.

Pullon etiketin on suunnitellut esimerkiksi Queens of the Stone Age ja Interpol -yhtiöille keikkajulisteita tehnyt Neal Williams. Rajoitettu määrä erikoisolutta tulee myyntiin 13. huhtikuuta.