Tamperelaisista olympiasankareista julkaistiin kirja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella lanseerattiin tänään suomalaista urheilua tamperelaisesta näkökulmasta käsittelevä kirja Sata vuotta sankaruutta. Kirjan julkaisi Sokos Hotel Torni Tampere, jossa tamperelaisuus on näkyvästi mukana. Kirjaan on koottu tamperelaisia olympiamitatalisteja ja heidän saavutuksiaan.

Stara
Stara

– Päätettiin tehdä tästä hotellista kokonaisuudessaan kunnianosoitus Tampereelle ja tamperelaisuudelle. Veturitallissa meillä on mukana manserock ja Tampereen teatterit. Moro Sky Bar varattiin tamperelaiselle urheilulle. Ajattelin, että tänne on hyvä tuoda nähtäville tamperelaiset huiput, jotka ovat olleet monille sankareita ja esikuvia, hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää kertoi.

– Tampereella on valtavasti menestyneitä urheilijoita. Otin avukseni Tuomo Kamisen ja lähdettiin selvittämään paljonko on tamperelaisia olympiamitalisteja. Maailmalla on Hall of Fame ja meillä voisi olla Wall of Fame, eli suomeksi Sankarien Seinä. Päätimme sitten tehdä myös kirjan, jossa on urheilijoiden nimet ja saavutukset.

Stara
Stara

Kirjaa on ollut toimittamassa suomalainen tietoviisas ja kirjailija Tuomo Kaminen, joka sai poikkeuksellisen tehtävän koota kirja tamperelaisista urheilusankareista. Tehtävä ei lopulta ollut kovin helppo.

– Ryhdyttiin miettimään, ketkä ovat tamperelaisia urheilusankareita. Lajeja on niin paljon ja urheilusta on niin paljon mielipiteitä, että mikä on urheilua ja mikä ei ole. Onko hevosurheilu urheilua? Entä moottoriurheilu? Shakki? Biljardi? Tuomo Kaminen kertoi.

– Sitten päätimme rajata kirjaa niin, että teimme sen olympiamitalistien pohjalta, koska se on niin selkeää. Oli jännä huomata miten erilaisia olympialajeja Tampereella on ollut. Laskin, että tampelainen on voittanut voimistelussa mitalin kuusissa eri kisoissa, mikä on sama kuin jääkiekossa.

Kirjan julkistamistilaisuudessa oli läsnä sankka joukko kirjassa esiintyviä urheilusankareita. Timo Jutila muisteli Suomen joukkueen karmaisevaa erää Kanadaa vastaan Lillehammerin Olympialaisissa. Ylöjärvellä syntynyt ja Nokialla asuva Marko Asell kertoi otelleensa aina tamperelaisessa joukkueessa.