Salaisten kansioiden paluu vahvistui – David Duchovny ja Gillian Anderson mukana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stara kertoi jo aiemmin tänä vuonna Fox-televisiokanavan käyvän neuvotteluita The X-Files, eli Salaiset kansiot, -televisiosarjan paluusta televisioruutuihin. 1990-luvun huippusuosittu sarja kertoi FBI-agenteista, Fox Mulderista ja Dana Scullysta, jotka tutkivat paranormaaleja ilmiöitä.

Nyt Fox-kanava on vahvistanut sarjan paluun. Paluu tulee tapahtumaan kuusijaksoisen minisarjan muodossa, ja mukana ovat sarjan luoja Chris Carter sekä tietenkin Fox Mulderin ja Dana Scullyn rooleihin palaavat David Duchovny ja Gillian Anderson. Uuden sarjan tuotanto alkaa tänä kesänä.

– Ajatelkaa sitä 13 vuoden pituisena mainostaukona. Maailma on muuttunut tuona aikana vain omituisemmaksi paikaksi, joten nyt on täydellinen aika kertoa nämä kuusi tarinaa, Chris Carter kommentoi The X-Filesin paluuta lehdistötiedotteessa.

Alkuperäistä sarjaa esitettiin Yhdysvalloissa vuosina 1993-2002, ja se voitti yhteensä 16 Emmy-palkintoa. David Duchovny on Salaisten kansioiden jälkeen esittänyt naisiin ja viinaan menevää Hank Moodya suositussa Californication-sarjassa. Gillian Anderson on puolestaan palannut viime vuosina synkkien ilmiöiden ja sarjamurhien pariin Hannibal ja The Fall -sarjoissa.