Über-taksi paikalle nopeammin kuin ambulanssi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juontaja Jimmy Kimmel kertoi ohjelmassaan viime viikolla julkaistuja tilastoja, joiden mukaan Uber-taksi tulee nopeammin paikalle kuin ambulanssi. Uber-taksi oli tilaamishetkestä asiakkaan luona noin kahdessa minuutissa, kun New Yorkin ambulanssilla meni paikalle saapumiseen aikaa kuudesta seitsemään minuuttiin.

Näiden faktojen valossa Jimmy Kimmel on sitä mieltä, että Uber-taksien pitäisi lanseerata uusi taksiambulanssi, eli Ubulanssi. Juontaja näytti ohjelmassaan Ubulanssille tekaistun hauskan mainoksen, jossa näytettiin, miten paljon ambulanssitaksista olisi hyötyä. Se on kyllä salamannopea, mutta siihenpä ne hyödyt sitten jäävätkin.

Taksiambulanssit ovat kieltämättä nopeasti paikalla silloin, kun niitä tarvitaan, mutta taksikuskit eivät ole hoitajia. Kuskit eivät osaa auttaa potilasta paikan päällä ja ainoat ammatilliset neuvot taitavatkin olla pyyntö, ettei asiakas oksenna autoon ja tupakoinnin kieltäminen auton sisätiloissa.