Uutuuskeksinnöllä sähkövirtaa vaikka purosta!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kestävä kehitys ja ekologisuus ovat monien uusien keksintöjen ja yritysten lähtökohtia, mitä ajatellen luovia ja luontoa säästäviä ratkaisuja erilaisiin ongelmiin on alettu keksimään. Nyt Blue Freedom -niminen yritys on keksinyt käyttää virtaavaa vettä arkisen laitteen virtalähteenä.

Blue Freedom on kehittänyt pienen ja helposti mukana kulkevan laitteen, jonka avulla se muuttaa virtaavan veden muodostaman energian sähköksi. Blue Freedomin kehittelemän laitteen avulla veden äärellä pystyy siis luomaan omaa sähköä mihin tahansa tarpeeseen. Sillä voi ladata puhelinta ja virtalähteestä voi ottaa sähköä muihinkin elektronisiin laitteisiin, joita saatat tarvita ollessasi luonnossa.

Blue Freedom kerää tuotannon käynnistämiseen rahaa joukkorahoituksen avulla Kickstarter-sivustolla. Tällä hetkellä yrityksen aloittamalla tuotannolla on 356 takaajaa ja 100.000 dollarin keräystavoitteesta on saavutettu jo 84.792 dollaria. Keräys on käynnissä vielä reilun kuukauden ajan ja jos tuotanto saadaan käynnistettyä, ensimmäiset Blue Freedom -laitteet tulevat markkinoille lokakuussa 2015.