Oluthaasteesta rankempi versio – nyt juodaan omaa virtsaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokin aika sitten sosiaalisessa mediassa levisi juomahaaste, jota kutsuttiin myös oluthaaste-nimellä. Haasteessa piti juoda mahdollisimman nopeasti ja yhdellä huikalla iso tuopillinen olutta. Juominen videoitiin ja oman suorituksen jälkeen haaste heitettiin videon lopussa jollekin toiselle.

Nyt haaste on palannut, mutta hieman muunneltuna. Englannissa Wolverhamptonin yliopistossa on aloitettu haaste, jota kutsutaan nimillä Piss-Pass ja Piss Bucket Challenge. Haasteessa tarkoitus on siis virtsata tuoppiin iso määrä nestettä, jonka jälkeen haasteen suorittajan tulee juoda tuopillinen omaa virtsaansa ja kuvata koko suoritus videolle.

Student Money Saver -sivustolla kerrotaan, että lääkärit ovat kehottaneet Piss-Pass -haasteen saajia olemaan ottamatta osaa haasteeseen terveyssyistä. Oma virtsa on todella hapokasta ja voi aiheuttaa erilaisia tulehduksia suuhun ja sieraimiin.

Jos haasteeseen osallistuja saa kaiken virtsan nieltyä, se on vielä voimakkaampaa ja hapokkaampaa, kun neste menee toistamiseen elimistön läpi. Virtsa väkevöityy ja kulkiessaan uudelleen ihmisen läpi se voi vahingoittaa vakavasti suolistoa ja virtsateitä.