Rahasta taiteltuja koiria etsitään Lontoossa – löytäjä saa pitää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joillain tuntuu välillä olevan rahaa kuin roskaa, mikä riittää myös kadulla ulosheitettäväksi. Tällä hetkellä Lontoon kaduilla seikkailee useita kymmeniä rahasta taiteltuja pieniä koira-origameja, joiden löytäjä saa pitää rahat.

Koiranmalliset seteliorigamit voidaan varmasti helpostikin sekoittaa roskiin, mutta toivottavasti ihmiset huomaavat pienten teoksien olevan rahaa. Koiraorigameja taiteltiin kymmenen punnan seteleistä ja niitä on Lontoon kaduilla tällä hetkellä 5.000 punnan edestä. Origameja taitelleelta tiimiltä meni koirien tekemiseen aikaa yhteensä 125 tuntia.

Rahaorigamitempauksen takana on vakuutusyhtiö Beagle Street ja nimensä mukaan origamit näyttävätkin beaglerotuiselta koiralta. Beagle Streetin johtaja Matthew Gledhill haluaa Metro-lehden mukaan saada tempauksen avulla ihmiset tietoiseksi siitä, että he maksavat yleisesti noin 109 puntaa liikaa henkivakuutuksestaan vuosittain. Gledhill halusi myös saada kaupunkinsa ihmiset iloisiksi löytäessään rahasta taitellun beaglen.