Instagram poisti kuukautiskuvan – nettiraivo repesi välittömästi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Intialainen taiteilija lisäsi taannoin Instagram-tililleen kuvan, jonka hän oletti noudattavan sosiaalisen median ehtoja. Kuvassa ei kuitenkaan esiintynyt alastomuutta, seksiä tai väkivaltaa, jotka lukeutuvat ehtojen mukaan kielletyksi kuvamateriaaliksi.

Sen sijaan kuvassa esiintyi nainen, jonka housuissa oli punainen tahra. Tahra oli kuvapalvelulle liikaa ja Instagram poisti kuvan sopimattomana. Poistamisen jälkeen taiteilija lisäsi saman kuvan palveluun uudelleen. Samoihin perusteluihin vedoten kuvapalvelu poisti otoksen uudelleen. Taiteilija kertoi kuvansa poistamisesta Twitterissä ja siitä nousi välittömästi suuri kohu.

Kuvan poistaminen on suututtanut erityisesti feministiryhmät ympäri maailmaa. Monet ovat kritisoineet Instagramia siitä, että kuvapalvelu on pullollaan kuvia, joissa nuoret naiset esiintyvät puolialastomina. Kuvat naisista seksiobjekteina ovat hyväksyttyjä, mutta kuva naisesta luonnollisessa tilassa oli sopimaton.

Tapauksen johdosta Instagram on pyytänyt anteeksi ja luvannut palauttaa kuvan takaisin palveluun. Metro-lehden mukaan taiteilija sai tahtonsa läpi ja palvelu joutunee jatkossa hyväksymään kuvat kuukautisista.