Suomenruotsalainen suivaantui suomenkielisestä vastauksesta – someraivo repesi!

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Pieni osa suomenruotsalaisista on tunnetusti lähes fanaattisia vaatiessaan palveluita myös ruotsin kielellä. Ilmiö on erityisen selvästi havaittavissa rannikkokaupungeissa, kuten esimerkiksi Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Nyt viimeksi mainitusta on saanut alkunsa varsinainen someraivo.

Kohu sai alkunsa, kun vaasalainen suomenkielinen yritys HalpaPaku.com vastasi saamaansa ruotsinkieliseen tarjouspyyntöön suomeksi, ja lisäksi hieman kieli poskessa.

– Moi, Emme tingi hinnoista. Valitettavasti autot ovat varattuja vappuun asti. Vuokraukset ja tiedustelut hoidamme aina ensimmäisellä kotimaisella kielellä. Menköön tämä kerta poikkeuksesta :) Michael, yrityksen edustaja vastasi.

Tarjouspyynnön lähettänyt asiakas ei kuitenkaan pitänyt siitä, että hänen ruotsinkieliseen viestiinsä vastattiin suomeksi ja viitattiin lisäksi ”poikkeukseen”. Siksi asiakas päätti kertoa asiasta sosiaalisessa mediassa. Siellä viesti lähti leviämään kulovalkean tavoin, ja sittemmin vahvoja kielipoliittisia mielipiteitä on esitetty puolesta ja vastaan.

Lopulta kielikeskustelu eteni siihen pisteeseen, että HalpaPaku.com katsoi parhaaksi julkaista oman vastineensa.

– Pelkästään antamastamme vastauksesta syntynyt somepolemiikki vastaa mielestämme hyvin saamiimme tiedusteluihin miksi emme halua ottaa oman emmekä asiakkaan puolesta riskiä vuokraamalla autoa kuin yhdellä kielellä. Onneksi tässä tapauksessa henkilövahingoilta säilyttiin, HalpaPaku.com vastasi.

– Olen osittain suomenruotsalainen enkä ymmärtänyt nopeasti asiakkaalle antamani vastauksen aiheuttavan noin paljoa mielipahaa lukijalleen. Omalta puoleltani uskon, että olipa kyseessä äidinkieleltään suomen- tai ruotsinkielinen vuokraaja on jokaisen vastaukseni lukeneen kielellinen itsetunto varmasti riittävä kuittaamaan koko kommentin hymähdyksellä.

Lisäksi yritys kiittää kohun aloittanutta suomenruotsalaista siitä, että yrityksellä ei olisi missään tilanteessa ollut taloudellisia resursseja saada aikaan tämänkaltaista näkyvyyttä. Yrityksen pakettiautot onkin jo varattu täyteen kesäkuun loppuun saakka.

Halpapaku.com vastaa Facebookissa jaettuun kuvaan suomenkielisestä palvelusta: Moi kaikki! Emme ole käyttäneet tätä…

Posted by HalpaPaku.com on 27. maaliskuuta 2015