Retkeilijän ällistyttävä valokuva – uhanalainen eläin näyttäytyi ensimmäistä kertaa 20 vuoteen!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vuoristossa vaeltanut retkeilijä teki hämmästyttävän havainnon Tiensanissa, Kiinassa. Vuoren seinämän kolosta kapusi esiin harvinainen ili pika, joka ei ole näyttäytynyt ihmisille yli 20 vuoteen. Uhanalainen ili pika on kiehtovan näköinen ilmestys, sillä jäniksen sukulainen muistuttaa ulkonäöllisesti pupun ja teddykarhun risteytystä.

Retkeilijä teki havaintonsa Xinjiangin alueella ja hän onnistui ottamaan muutaman kuvan otuksesta ennen kuin se katosi takaisin koloonsa. Daily Mail -lehden mukaan edellinen havainto lajin edustajasta on tehty vuonna 1983. Asiantuntijoiden mukaan ili pika on uhanalainen, sillä lajin populaation arvellaan koostuvan alle 1000 yksilöstä.

Eläintentutkijat ovat olleet havainnosta riemuissaan. Ili pikan kohdannut Li Weidong vei tutkijat alueelle, jossa hän teki havainnon, mutta eläimet onnistuivat pysyttelemään piilossa. Retkeilijä ja tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että tämä laji osaa piiloutumisen, sillä ihmisen ja ili pikan piiloleikki on kestäny yli 20 vuotta. Asiantuntijoiden mukaan ei olisi yhtään ihmeellistä, että seuraava havainto eläimestä tehtäisiin vasta kymmenien vuosien kuluttua.