Kameleontin saalistus hidastettiin – kuin taidetta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Luontokuvaajat ovat äskettäin julkaisseet BBC Earth Unplugged-kanavalla videon yhdestä etevimmin saalistavasta liskosta. Luontodokumentin tekijät ovat onnistuneet kuvaamaan hämmästyttävää kuvamateriaalia kameleontin saalistamisesta.

Lisko nappaa saaliinsa niin nopeasti ja tarkasti, ettei ihmissilmä kykene käsittelemään tapahtunutta tilannetta. Sen vuoksi liskon saalistamisesta kuvattua videota on hidastettu. Asiantuntijoiden mukaan lisko nappaa saaliinsa 41 G nopeudella, joka on neljä kertaa nopeampi kuin hävittäjä.

Daily Mail -lehden mukaan videolla nähty tilanne on jopa 60 kertaa hitaampi kuin normaali saalistushetki. Kuten video osoittaa, on kameleontti yksi kiehtovimmista ja etevimmistä saalistajista. Liskon tähtäimeen joutuneella hyönteisellä ei ollut mitään mahdollisuuksia karata.