Miljoonien saunaprojekti Helsinkiin – näin puuhamiehet kommentoivat

Matkailu · Stara.fi

Helsinkiin saadaan lähiaikoina uusi mielenkiintoinen maamerkki, kun Hernesaaren rantaan nousee uudenlainen saunan ja ravintolan yhdistävä rakennelma. Hankkeen puuhamiehet kertoivat mistä viiden miljoonan euron projektissa on kyse.

YouTube
YouTube

– Me ollaan rakentamassa uutta kohtauspaikkaa ihmisille. Hyvin pitkälle vietyä rohkeaa arkkitehtuuria ja äärimmäisen näyttävävä. Tämä sijoittuu aivan meren äärelle siten, että siitä aukeaa merimaisemat ihmisille, Antero Vartia kertoi.

– Käytännössä me ollaan rakentamassa sauna-ravintola -kokonaisuutta tähän Hernesaaren rantaan. Tästä on tarkoitus tulla kaupunkilaisten olohuone, jossa ihmiset voivat nauttia sekä saunasta että ravintolasta joko yhdessä tai erikseen, Jasper Pääkkönen jatkoi.

Tulevassa sauna-ravintolakompleksissa on 600 asiakaspaikkaa ja 1.800 neliön terassi. Saunoja tulee yhteensä kolme.

– On itsestään selvää, että tämä tulee kiinnostamaan myös ulkomaalaisia, sillä Helsingissä ei ole paikkaa, jossa ulkomaalaiset turistit tai liikematkailijat voisivat kokea aidon puulämmitteisen suomalaisen saunan ja päästä saunasta vielä mereen uimaan, Pääkkönen lisäsi.