Turkistarhauksen kieltämistä vaatii jo 158 000 allekirjoittanutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vetoomus turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa on tähän mennessä kerännyt jo 158.000 allekirjoitusta. Allekirjoittajia on kaikista maanosista ja yli sadasta maasta. Vetoomus on käynnissä 3. toukokuuta 2015 saakka ja se tullaan luovuttamaan tulevalle eduskunnalle.

Kyseessä on neljän suomalaisnaisen käynnistämä kansalaisaktivismi. He haluavat kannustaa muitakin ottamaan aktiivisesti kantaa eläinoikeuksien parantamiseksi. Tuhannet allekirjoittajat ovat kirjoittaneet vetoomukseen myös terveisensä Suomen eduskunnalle. Vetoomuksen voi allekirjoittaa tästä linkistä.

Vetoomus on saanut runsaasti kansainvälistä huomiota erityisesti sosiaalisessa mediassa. Lukemattomat yhteisöt ja järjestöt ovat osoittaneet tukevansa turkistarhauksen kieltämistä jakamalla vetoomusta Facebookissa ja Twitterissä. Vetoomuksen ovat huomioineet muun muassa Care for the Wild International, VGT, NOAH, Dyrebeskyttelsen Norge, L214 Ethique et Animaux, Animal Defenders International, Bont Voor Dieren, Djurens rätt sekä Saksan, Sveitsin, Hollannin ja Australian eläinpuolueet.