Netflix paljasti televisiovarkaan olinpaikan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian Mariposa Countyssa asuva nainen joutui rikoksen uhriksi, kun murtovaras vei hänen kotoaan muun muassa 65-tuumaisen älytelevision, Blu-ray -soittimen, kannettavan tietokoneen ja äänentoistojärjestelmän. Naisen onneksi varas ei ollut terävintä sorttia.

Kolme päivää myöhemmin uhri huomasi, että varas käyttää hänen varastettuun televisioonsa asennettua Netflix-sovellusta. Viranomaiset onnistuivat paikantamaan IP-osoitteen, josta Netflixiä oli käytetty.

Kotietsintä ei tuottanut tuloksia, kunnes poliiseille selvisi, että ratsatun kodin asukkaat olivat antaneet naapurinsa käyttää heidän Wi-Fi -verkkoaan. Tieto paljasti varkaaksi samassa huoneistossa asuvan 20-vuotiaan Bobby Alexanderin. Kaikki naiselta varastetut esineet löytyivät Bobbyn hallusta, ja viranomaiset pidättivät miehen.