15-vuotias suunnitteli uuden yhden punnan kolikon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kolikoiden suunnitteleminen on lähes poikkeuksetta pienen piirin puuhastelua, mutta nyt yksi maailman yleisimmistä valuutoista on saamassa uuden kolikon 15-vuotiaan kynästä. Britanniassa on nyt esitelty uusi yhden punnan kolikko, jonka on suunnitellut teini-ikäinen David Pearce.

Splash
Splash

Pearcen kolikko tulee jatkossa kilisemään kymmenissä miljoonissa taskuissa ympäri maailmaa, kun hänen työnsä voitti kolikon toisen puolen suunnittelusta käynnistetyn kilpailun. Waisallista kotoisin oleva David Pearce valittiin voittajaksi 6.000 kilpailijan joukosta.

Kilpailun tavoitteena oli suunnitella kolikko, joka symboloi Britanniaa. Davidin voitokkaassa työssä nähdään neljä Britannialle ominaista symbolia. Ensimmäiset uudet kolikot tulevat käyttöön vuona 2017. Tämä on ensimmäinen kerta 30 vuoteen, kun yhden punnan kolikon ulkoasu uusitaan.