Merenkäynti pelästytti stunttimiehen – hyppäsi yli laidan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Mavericksin surffispotilla Kaliforniassa veneilleet hurjapäät olivat ajautuneet keskelle myrskyä. Paikalla oli myös muita surffareita, jotka olivat toivoneet myrskytuulien tuovan suuria aaltoja merelle. Huimapäät olivat saaneet toivomansa ja veneet keinuivat aaltojen runtelemana.

Netissä on julkaistu myrskystä hurjannäköinen video, jossa suuri aalto lähestyy surffareiden venettä. Stunttimiehenä, surffaajana ja sukeltajana tunnettu Mark Healey säikähti saapuvaa aaltoa niin paljon, että hän päätti hylätä veneen.

Rajun myrskyn säikäyttämä mies oli varma, että aalto nielaisee veneen ja hän jäisi pyörteeseen aluksen runtelemaksi. Niinpä hän päätti hypätä yli laidan vapaaehtoisesti. Video osoittaa, että miehen päätös oli hätiköity ja vene otti aallon vastaan ilman ongelmaa.

Pelastuslaitos on ohjeistanut, että myrskyssä venettä ei kannata hylätä, ellei se uppoa, sillä se on turvallisin paikka aallokossa. Healey myönsi tehneensä virhearvion ja video osoittaa, että kyseisessä tilanteessa jopa hurjapäisellä stunttimiehellä meni pupu pöksyyn.