Tunnistatko aasialaiset ulkonäöstä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Chris-niminen antropologian opiskelija Washingtonin yliopistolta oli jutellut Cut Video -kanavan tekijöiden kanssa ja sanonut, että on todisteita siitä, että ihmiset osaavat erottaa aasialaiset ruoat, mutta eivät aasialaisia ihmisiä.

Chris ja Cut Video halusivat testata teorian käytännössä ja kuvasivat kokeen YouTube-kanavalleen. Videolla on muutama pari, joiden pitää arvata, mistä Aasian maasta erilaiset ruoka-annokset ovat.

Vaihtoehtoina ovat thaimaalainen, kiinalainen, japanilainen, korealainen ja vietnamilainen. Testin alkuosio meni odotetusti ja kaikki saivat yhdistettyä oikeat maat oikeisiin annoksiin. Sen jälkeen oli yllättävän ihmistunnistustestin vuoro, mistä kokeiluun osallistuneilla ei ollut ennakkoon aavistustakaan.

Monet kauhistuivat, kun he näkivät heidän eteensä kävelevän viisi aasialaista ihmistä. Osaa alkoi nolottaa ja yksi nainen sanoi, että hän ei halua tehdä tätä, koska se tuntuu niin omituiselta ja väärältä.

Monet yhdistivät suurimman osan maista ja ihmisistä väärin, mutta esillä olevat aasialaiset eivät olleet pahastuneita. He sanoivat myös itse oppineensa päivästä paljon, sillä hekin olisivat arvioineet vierustoverinsa kotimaan väärin.