Antti Rinteen spagettiresepti järkyttää: ”Hengenvaarallinen kaloripommi”

Ruoka · Stara.fi

Istuvan hallituksen valtionvarainministerinä toimiva SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne hämmästyttää asiantuntijoita myös muuten kuin lausunnoillaan Suomen taloudesta. Tällä kertaa hämmästyneitä eivät ole kuitenkaan talouden, vaan ruoan asiantuntijat.

SAK:n verkkosivuilla on nimittäin julkaistu ”Antti Rinteen pekonispagetti” -niminen annos, jonka sisällössä riittää pureksittavaa. Ruoka-alan asiantuntijat ovat nimittäin laskeneet, että se sisältää yhteensä jopa 9.000 kilokaloria, eli on kaikkea muuta kuin terveellistä syötävää. Kulinarismin asiantuntijoiden mukaan tällainen ruoka-annos on äärimmäisen epäterveellistä ja jopa vaarallista.

Jos Rinteen annos jaettaisiin esimerkiksi nelihenkiselle perheelle, tulisi jokaiselle muun muassa 200 grammaa pekonia, 200 grammaa mustaleimajuustoa ja 1,5 desilitraa vispikermaa. Rinnettä hänen pekonispagettinsa vaaralliset terveysvaikutukset eivät näytä huolettavan, sillä hän tarjoaa kaloripommin kanssa mielellään salaattia.

– Pekonispagetista saa paljon energiaa ja se maistuu koko perheelle. Ohessa tarjotaan raikasta salaattia. Muksut tykkää lisätä tähän(kin) ketsuppia, Antti Rinne kommentoi reseptiään.

PÄIVITYS: Stara tavoitti puhelimitse Rinteen avustajan, joka kertoi, että Rinteen ruoka-annos on tarkoitettu tavallisen perheen sijaan huomattavasti suuremmalle joukolle. Näin ollen annoksen sisältämät kalorit jakautuvat artikkelissa esitettyä pienemmiksi. Samalla korjattu, että resepti löytyy SAK:n verkkosivuilta.