Ukrainassa lanseerattiin Putinin vastainen olut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei lukeudu rakastetuimpiin valtiopäämiehiin kansainvälisen politiikan kentällä. Venäjällä myydään esimerkiksi karhulla ratsastavaa Putinia esittäviä toimintafiguureja, mutta muualla maailmassa miehen yhdennäköisyys on päätynyt useissa tapauksissa häntä pilkkaaviin esineisiin.

Ukrainalainen panimo on lanseerannut oluen, joka ei todennäköisesti ole maahan kohdistuneista sotatoimista tunnetun naapurivaltion johdon mieleen. Oluen nimi, Putin Huilo, kääntyy vapaasti suomennettuna muotoon ”Putin on kusipää”. Pullon etikettiä koristaa kuva valtaistuimella istuvasta Vladimir Putinista, ympärillään pommeja ja sylissään Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev.

Ukrainalainen panimo on lanseerannut myös muun muassa Barack Obama-aiheisen oluen. Ymmärrettävästi Yhdysvaltain presidenttiin ei kohdistu yhtä raju pilkkakirves kuin Putinia kohtaan.

– Tiedämme näiden oluiden etikettien olevan erittäin räikeitä ja huumorimme olevan rajua. Todellista sotaa käyvän valtion asukkaina meillä on kuitenkin oikeus tehdä näin, kuvaillee panimon omistaja Yurko Nazaruk Youtuben NowThis-kanavan haastattelussa.