Lammasfarmari siirtyi nykyaikaan – UAV-helikopteri paimentaa lampaita

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kaakkois-Irlannissa sijaitsevalla maatilalla on ryhdytty hyödyntämään nykyteknologiaa lampaiden paimentamisessa. Farmari on investoinut UAV-helikopteriin, jonka avulla hän paimentaa lammaslaumaansa. Helikopteri on saanut nimekseen Shep.

Maajussi on kuvannut Shepin työskentelystä videon ja jakanut sen netissä. Video osoittaa, että lampaiden ohjaileminen helikopterin avulla näyttäisi toimivan. UAV-helikopterin käyttöönottamisen myötä maatilan paimenkoira on todennäköisesti jäänyt toimeettomaksi.

Tehokkuudesta huolimatta UAV-helikopterit tuskin syrjäyttävät paimenkoiria niiden luontaisista tehtävistä. Koirat ovat monelle maatilalliselle mieluisampia työkavereita kuin tekniset vempaimet. Olisi mielenkiintoista tietää kumpi hoitaisi paimennustehtävät paremmin, koira vai UAV-helikopteri?