Kalastajalle ällistyttävä saalis – akvaariokala kasvoi vuosia joessa?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialaiselle kalastusseuralle oli ilmoitettu havainnoista joessa uiskentelevistä kultakaloista. Kalastajille havainto ei ollut yllätys, sillä silloin tällöin ihmiset vapauttivat lemmikkikalojaan jokeen, jossa ne pääsivät kasvamaan moninkertaisiksi normaaliin verrattuna.

Kalastajat päättivät lähteä pyydystämään veteen päätyneitä koikarppeja ja kultakaloja. Kalastusseuran kuvaamalle videolle taltioitui hetki, jolloin veneen vierestä pyristeli karkuun valtavan kokoinen koikarppi. Mies onnistui nappaamaan kalan haaviinsa.

Myöhemmin seura julkaisi kuvan kalasta ja kertoi sen olevan kahdeksankiloinen koikarppi. Seuran jäsenet jakoivat kuvan sosiaalisessa mediassa. Kalastajat haluvat kauhistuttavalla kuvalla viestiä siitä, kuinka vastuuttomia ihmiset ovat hylätessään lemmikkikalansa paikalliseen vesistöön.

Koikarpit eivät kuulu alueen vesistöihin ja niistä on haittaa alueen luonnolliselle ekosysteemille. Kuvan perusteella, se ei ole myytti, että kultakalat ja koikarpit kasvavat elinympäristönsä mukaan. Suuressa vesistössä ne voivat kasvaa jopa kymmenkertaisesti akvaarion oloihin verrattuna.