Etko saa kissaasi kiinni? Tässä pettämätön keino

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kissat ovat vikkeliä ja ovelia eläimiä. Jos ne eivät halua tulla otetuksi kiinni ne pääsevät melko varmasti ihmisiä pakoon mitä pienimpiin koloihin, rakoihin tai vaikkapa kiipeämällä puuhun. Nyt eräs kissanomistaja on testannut käytännössä teorian, minkä avulla kissa pitäisi saada aina kiinni.

Mies tiputtaa lattialle rapisevan paperipussin, jonka suu on kutsuvasti auki. Kissa kiinnostuu pussista heti ja alkaa kiertämään sitä. Ei mene kuin muutama sekunti siihen, että kissa menee pussin sisälle ja ahtautuu sinne makoilemaan. Mies nostaa paperipussin maasta ja kissa kulkeutuu sen sisällä kätevästi mukana.

Se on ollut tiedossa jo kauan, että kissoja kiinnostaa erilaiset pussit ja laatikot. Eräs toimivaksi testattu kissan kiinniottamiskeino on myös se, että lattialle rajataan pieni pyöreä alue teipin avulla. Teoriaa testanneiden kissat havaitsivat rajatun alueen heti ja menivät syystä tai toisesta sen sisälle istumaan ja makoilemaan, vaikka rajatun lattian alue ei poikennut mitenkään muusta lattiasta.