Raju riita Fifty Shades of Greyn kulisseissa – ohjaajalle potkut?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Helmikuussa ensi-iltansa saanut Fifty Shades of Grey -elokuva tulee saamaan jatko-osansa. Projektin käynnistymistä on viivästyttänyt erinäiset seikat, joista viimeisin on se, että ohjaaja Sam Taylor-Johnson on kieltäytynyt ohjaamasta jatko-osaa. Syynä ovat näkemyserot kirjailijan ja ohjaajan välillä.

Kirjatrilogian kirjoittaja E.L. James on tehnyt tarinan elokuvaoikeuksista sopimuksen, jonka mukaan kirjailijalla on sanavaltaa elokuvien tekemisessä. Sam Taylor-Johnson on ajautunut erimielisyyksiin kirjailijan kanssa ja koska sopuun ei ole päästy, on Taylor-Johnson luopunut ohjaajan pestistään.

Toistaiseksi näyttäisi siltä, että Fifty Shades of Grey -elokuvan näyttelijäkaarti tulee pysymään samana. Us Weekly -lehden mukaan elokuvaan etsitään ohjaajan lisäksi uutta käsikirjoittajaa.

Tuotantoyhtiö on lähestynyt muutamia tunnettuja ohjaajia ja yhtiöltä odotetaan ohjaajajulkistusta innolla. Valinnan jälkeen jatko-osaan liittyvä elouvaprojekti saadaan vihdoin käyntiin.