Sosiaalinen kokeilu äärirajoille – autetaanko sillalta hyppääjää?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

FouseyTUBE on YouTubessa videoita julkaiseva kanava, jonka ylläpitäjät tekevät erilaisia sosiaalisia kokeiluja ja piloja. Viimeisimpänä kokeilunaan fouseyTUBE otti käsittelyynsä raskaan aiheen, itsemurhan. Miehet halusivat nähdä, miten heitä autettaisiin, jos he olisivat hyppäämässä sillalta.

Miehet soittivat taksit vuorotellen ja kuvasivat kummatkin kokemukset salaa videolle. Miehet kertoivat taksikuskeille, että heillä on todella raskas päivä. Yllättäin miehet pyytävät kuskia pysäyttämään auton keskelle siltaa. He pyytävät kuskeja antamaan viestin perheilleen ja antavat heille liikaa rahaa matkasta, minkä vuoksi kuskit jo arvaavatkin, että kaikki ei ole kunnossa.

Miehet ovat menossa sillan kaiteelle, jolloin kuskit hypähtävät pois autosta ja tulevat puhumaan heille. Kuskit yrittävät saada puhumalla itsetuhoiset miehet luopumaan aikeistaan päättää elämänsä. Lopulta toinen miehistä kertoo kuskille tapahtuman olleen vain kokeilu, minkä kuultuaan kuski helpottui silminnähden.

Toinen mies päätti olla kertomatta kuskille, koska kuski oli reagoinut niin voimakkaasti. Kokeilua onkin kritisoitu juuri siitä, että se vahingoittaa auttajaa ja on liian raju kokemus, vaikka lopulta totuus paljastuisikin. Kommentoijat ovat olleet näreissään myös siitä, että miehet ovat ottaneet liian vakavan aiheen sosiaalisen kokeiluun.