Kiinalaismies rakensi robottihevosen – melkoinen rakennelma

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinalainen Su Daocheng on rakentanut vanhoista varaosista mekaanisen hevosen. Mies kertoi nikkaroineensa hevosta yli kaksi kuukautta ja nyt se on vihdoin valmis. Metallisista varaosista ja vanhasta moottorista rakennettu kulkupeli on erikoinen näky.

Keksinnöstään ylpeä kiinalaismies on esitellyt tiedotusvälineille rakentamaansa hevosta. Netissä on äskettäin julkaistu video, jossa mies näyttää kuinka hevosella liikutaan ja kuinka sitä ohjataan. Huteran oloinen kapistus näytti liikkuvan kömpelösti ja kyyti näytti olevan kaikkea muuta kuin tasaista.

Daocheng kertoi, että hevosen rakentaminen on ollut hänen mielessään jo useita vuosia, mutta projekti oli lykkääntynyt sen takia, että hän on keskittynyt muiden keksintöjensä rakentamiseen. Miehen verstaalla on työn alla mekaaninen elefantti ja autotiellä ajettava helikopteri.

Metro-lehden mukaan robottihevonen on 1,5 metriä korkea ja kaksi metriä pitkä. Hevonen painaa noin 250 kilogrammaa. Mies ei ole ilmoittanut mekaanisen hevosen maksiminopeutta, mutta videosta päätellen vauhti ei ole päätä huimaava.