Lammaskoira paimensi ihmisiä – päätyi olutmainokseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Guinness-olutmerkki on päättänyt hyödyntää älykkään paimenkoiran taitoja mainoksessaan. Pyhän Patrickin päivän kunniaksi oluenvalmistaja on tehnyt nerokkaan mainoksen, jossa paimenkoira paimentaa lampaiden sijaan oluenhimoisia miehiä.

Lyhyt mainoselokuva alkaa haasteella, jossa lammaspaimen lähettää koiransa laaksoon ohjaamaan laumassa vaeltavia ihmisiä. Koiran tehtävänä on pitää porukka kasassa ja estää heitä lähtemästä omille teilleen.

Niityllä on useita houkutuksia mieslaumalle ja ajoittain osa miehistä lähtee tavoittelemaan houkutuksia. Taidokas koira kuitenkin rientää paimentamaan laumasta erkaantuneita miehiä ja etevästi estää heidän karkaamisen houkutusten pariin.

Lopulta lauma paimennetaan pieneen aitaukseen, jossa on Guinnessiä tarjoileva pubi. Hännänheiluttaja on onnistunut tehtävässään. Parin vuoden takainen mainos on edelleen ratkiriemukasta katsottavaa. Mainos vetoaa taatusi oluesta nauttiviin suomalaisiin.