Kuvauskopteri raunioiden yllä – silmiähivelevän kaunis maisema

Viihdeuutiset · Annika Kela

Irlannissa sijaitsevasta Menlon linnasta on onnistuttu kuvaamaan upeaa videokuvaa. Linna on rakennettu kauniiseen rantamaisemaan vuonna 1569, mutta se tuhoutui asumiskelvottomaksi vuoden 1910 tulipalossa. Vain linnan jylhät seinät ovat enää pystyssä.

Raunioiden on annettu rapistua ajan kuluessa ja kasvusto on alkanut peittää seiniä. Nähtävyydestä kiinnostunut kuvaaja onnistui saamaan linnasta ennennäkemätöntä videokuvaa lennättämällä UAV-helikopteria sen yllä.

Linnan rauniot ovat niin pahoin rapistuneet, että kiipeileminen raunioissa voisi olla hengenvaarallista. Helikopterin avulla kuvaaja on päässyt paikkoihin, jonne hän ei normaalisti pääsisi. Kaunis irlantilaismaisema lumoaa katsojan. Maisema huokuu mystistä historiaa ja linnaan tutustuminen UAV-helikopterin avulla on mielenkiintoinen kokemus.