Autistipojalla uskomaton kyky – piirsi ulkomuistista maailmankartan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Autismi-termi herättää ihmisissä monenlaisia mielikuvia, ja monet liittävät termin lähinnä tietynlaiseen käytökseen, oppimisvaikeuksiin ja suoranaisiin kehitysvammoihin. Autismidiagnoosin saaneilla ihmisillä ilmenee kuitenkin usein myös uskomattomaltakin tuntuvia erityistaitoja.

Imgur
Imgur

Reddit-käyttäjä Bobits kertoi sivustolla autististisen pojan vierailleen taannoin hänen tyttärensä yliopiston luennolla. Yliopiston professorin 11-vuotias poika oli yllättänyt opiskelijat piirtämällä luentosalin muistitaululle hämmästyttävän tarkan jäljennöksen maapallon kartasta.

Täysin ulkomuistista tehty kartta on niin yksityiskohtainen, että se voisi lähes sellaisenaan olla vaikkapa koulukirjan sivuilla.