Loistava keksintö pelastaa henkiä – saa koko polkupyörän hohtamaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Liikenteen seassa pyöräileminen voi olla välillä vaarallista. Monille jalankulkijoille tarkoitetuilla käytävillä ei ole pyöräkaistaa ja pyöräilijän pitää mennä autotielle ajamaan pyörällään. Pimeällä pyöräilijän näkyminen autoilijoille on ensisijaisen tärkeää, ja sen vuoksi Volvo on kehitellyt uuden mahdollisesti heijastimiakin paremman keinon näkyä.

Volvo LifePaint on jakanut YouTubeen videon, jossa LifePaint-tuotetta esitellään. Videolla kerrotaan, että Englannissa noin 19.000 pyöräilijää joutuu onnettomuuteen vuosittain. Onnettomuuslukuja pienentääkseen Volvo on keksinyt suihkutettavan maalin, joka loistaa pimeässä. Maalia suihkutetaan pyörään, kypärään ja omiin ulkovaatteisiinkin.

LifePaint on täysin läpinäkyvää päivällä, mutta pimeällä auton valojen asuessa pintaan, johon maalia on suihkutettu, se loistaa kirkkaan valkoisena. Pyöräilijä hohtaa liikenteessä kirkkaana eikä voi jäädä moneltakaan huomaamatta. Nimensä mukaisesti LifePaint voikin olla asia, joka pelastaa monen pyöräilijän hengen kriittisellä hetkellä.