Näin upeasti moottoroidulla varjoliitimellä temppuillaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laskuvarjohyppy ja varjoliito ovat useimmille tuttuja ilmailun lajeja ainakin GoPron kaltaisten kompaktien kameroiden tallentamista näyttävistä Youtube-videoista. Hieman vähemmälle huomiolle on sen sijaan jäänyt varjoliidon moottoroitu versio.

Moottoroituun varjoliitoon saadaan nyt lähituntumaa lajin harrastaja Tucker Gottin tuoreella videolla. Youtubessa julkaistulla videolla mies lentää moottorinsa ja varjonsa avulla talvisissa olosuhteissa lentokentän ja lumen päällystämän pellon yläpuolella.

Kuten nimestäkin voi päätellä, moottoroidun varjoliidon harrastajat pukevat selkäänsä potkurilla varustetun moottorin. Sen sijaan, että lajin harrastaja hyppäisi liitoon esimerkiksi vuoren rinteeltä, nousee hän ilmaan pellolta tai muulta tasaiselta alueelta. Moottoroitua varjoliitoa harrastetaan aktiivisesti myös Suomessa.