Jäätävä moka tietovisassa – suojaikäraja on 12 vuotta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itsestäänselvään kysymykseen väärin vastaaminen tuhansien silmäparien edessä television visailuohjelmassa on varmasti nolo kokemus. Vielä nolompaa se oli epäilemättä taannoin Jeopardy-visaan osallistuneelle amerikkalaismiehelle, joka antoi erittäin kyseenalaisen vastauksen erääseen kysymykseen.

Mieheltä kysyttiin, mikä aikuistumiseen johtava ikävaihe alkaa pojilla noin 14-vuotiaana ja tytöillä noin 12-vuotiailla. Oikea vastaus on tietenkin murrosikä, mutta kisailuun osallistunut mies vastasi consent, eli suojaikäraja.

Suojaikärajalla tarkoitetaan lakisääteistä ikää, jonka alittavan henkilön kanssa iän jo ylittänyt henkilö ei saa harrastaa seksiä. Jeopardya juontava Alex Trebek vastasi ”ei”, ja katsoi kilpailijaa erittäin kuvaavalla ilmeellä.