116-vuotias julistettiin maailman vanhimmaksi – kuoli muutama päivä myöhemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Arkansasin osavaltiossa asunut 116-vuotias Gertrude Weaver julistettiin viime viikolla maailman vanhimmaksi ihmiseksi Gerontology Research Group -yhdistyksen toimesta. Tämä tapahtui, kun aikaisemmin ennätystä pidellyt japanilaisnainen menehtyi.

Valitettavasti Gertrude ei ehtinyt nauttia tittelistään kovin montaa päivää, sillä hän itsekin menehtyi viime maanantaina. Nainen asui kuollessaan Silver Oaksin vanhainkodissa, Arkansasin Camdenissa.

Gertruden ikä onnistuttiin selvittämään vuodelta 1915 peräisin olevan vihkitodistuksen perusteella. Vanhuksen tarkka syntymäpäivä ei koskaan selvinnyt, mutta Gerontology Research Groupin mukaan nainen juhli niitä aina 4. heinäkuuta, Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä.

Camdenin kaupunginjohtaja Marie Trisollini ehti jututtaa vanhusta ennen tämän poislähtöä. Naisen mukaan Gertrude oli iästään huolimatta virkeä ja selväsanainen.

– Kysyttäessä pitkän elämän salaisuutta, Gertrude vastasi että täytyy käyttää runsaasti kosteusvoidetta, kohdella ihmisiä hyvin, rakastaa lähmmäistä ja syödä itse tekemiään ruokia. Pikaruokaloita hän kehotti välttämään, kaupunginjohtaja kuvaili Associated Press -uutistoimistolle.