Ammattikuskit pantiin tekstaamaan ajon aikana – näin siinä sitten kävi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitäisi olla sanomattakin selvää, ettei autoa ajaessa kannata kirjoittaa tekstiviestejä. Tästäkin huolimatta vuonna 2013 Liikenneturvan tekemässä tutkimuksessa selvisi, että yli kolmannes nuorista näppäilee puhelintaan ajon aikana. Tämä johtaa vuosittain rajuihin onnettomuuksiin.

Uproxx-sivuston tuoreella videolla nähdään kokeilu, jossa rallikuskit laitetaan kisailemaan radalla samalla, kun heidän täytyy kirjoittaa puhelimellaan viestejä. Kokeilu tapahtuu karting-radalla todellisten onnettomuuksien välttämiseksi.

Kokeilun sääntönä on se, että kilpailija diskataan heti ensimmäisestä törmäyksestä. Video tekee harvinaisen selväksi, ettei tekstaamisen ja autolla ajamisen yhdistäminen onnistu edes ammattilaisilta kuskeilta johtamatta väistämättä onnettomuuksiin.