Jenkkituristin hervoton stereotypia: ”Minä olen Amerikasta!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sveitsiläiset ovat tottuneet näkemään alpeilla sijaitsevissa laskettelukeskuksissa paljon amerikkalaisturisteja. Niinpä he ovat päättäneet tehdä turisteista parodiavideon, jossa esittäytyy tyypillinen kalifornialainen mies nimeltä Jeff Randl.

Hulvattomassa parodiahahmossa yhdistyvät kaikki amerikkalaisuuteen viittaavat stereotypiat. Itsekeskeinen Jeff on äänekäs ja huomionkipeä laskettelija, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Jeff kokee olevansa oikeutettu etuilemaan, koska hän on amerikkalainen.

Videolla Randl kertoo ylpeänä olevansa Ruotsissa, vaikka hän onkin Sveitsissä. Miehen laskettelureissu näytti sujuvan hyvin, kunnes hän hautautui itseaiheuttamansa lumivyöryn alle. Jeff toimi tilanteessa amerikkalaisella tavalla, eli hän turvautui raamattuun ja rukouksen voimaan.

Kun mies viimein kaivettiin lumen alta ylös, koki hän sen olevan selvä merkki Jumalalta. Voi olla, että sveitsiläiset koomikot unohtivat joitain tärkeitä amerikkalaisia piirteitä, mutta suuri osa osui nappiin. Jokainen on varmasti törmännyt vastaavanlaisiin tyyppeihin laskettelurinteissä.