Jennifer Lopezin kohumekko muutti Googlen kuvapalvelua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Googlen kuvat-palvelu on internetin suurin kuviin erikoistunut hakukone. Heinäkuussa 2001 perustetun palvelun arkistoista löytyy yli 10 miljardia kuvaa. Nyt Googlen kuvahaun historiasta on paljastettu yllättäviä puolia.

YouTube
YouTube

Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt kertoi Project Syndicate -sivustolle, että poptähtenä ja näyttelijättärenä tunnetulla Jennifer Lopezilla on osuutensa Googlen kuvapalvelun luomisessa. Jennifer Lopez herätti vuonna 2000 kohua esiintyessään Grammy-gaalassa kuuluisassa, erittäin isolla kaula-aukolla varustetussa vihreässä mekossaan. Mekossa poseeraavasta Jennifer Lopezista tuli nopeasti Googlen eniten etsitty hakusana.

Googlessa tajutiin, ettei heillä ollut vuorenvarmaa keinoa tarjota kuvia etsiville käyttäjille juuri sitä, mitä he haluavat. Niinpä yhtiö päätti kehitellä palvelun, jolla voisi etsiä tekstin sijaan pelkkiä kuvia. Google-kuvat -palvelusta voi siis kiittää nimenomaan Jennifer Lopezia ja hänen kohuttua mekkoaan.