BASE-hyppy pahasti pieleen – hyppääjä vesiputoukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

BASE-hypyt ovat lukeutuneet vuosikymmenien ajan huimapäiden rohkeimpiin temppuihin. Tavallisten hyppyjen lisäksi suosiota niittävät hypyt, jotka suoritetaan liitopuvulla. Uhkarohkeat hyppääjät uhmaavat kuolemaa liitämällä uskomattoman lähellä vuorenrinteitä. Yksi maailman tunnetuimpia BASE-hyppääjiä on Jeb Corliss.

Corliss joutui muutama vuosi sitten kohtalokkaaseen onnettomuuten, joka murskasi miehet jalat. Hän ajautui liian lähelle kallionkielekettä ja jalat osuivat kallioon noin 250 kilometrin tuntivauhdilla. Nyt mies on julkaissut videon uransa alkuvaiheen onnettomuudesta, jossa hän ajautui BASE-hypyssä vesiputouksen vesivirtaan. Putouksesta selvinnyt Corliss kertoo onnettomuuden pelastaneen hänen henkensä, koska tuolloin hän luuli olevansa voittamaton.

BASE-hyppytähti Jeb Corliss teki taannoin paluun hyppymestareiden klaaniin julkaisemalla YouTube-tilillään useita videoita suorituksistaan. Eräässä videossa hurjapää hyppäsi kuuluisan kiinalaisen Jianglang-vuoressa olevan halkeaman läpi.