Mystinen näky Kazakstanin taivaalla – renkaan halkaisija jopa 100 metriä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pienen kylän asukkaat hieraisivat silmiään nähdessään taivaalla oudon näyn. Shortandyn yllä leijui suuri musta rinkula, joka näytti liikkuvan hitaasti. Asukkaiden ihmetystä ei kestänyt kauaa, sillä ilmiö katosi taivaalta parissa minuutissa. Monet kyläläisistä onnistuivat taltioimaan näyn videolle.

Daily Mail -lehden mukaan tutkijat ovat käyneet läpi videomateriaalia ja päätelleet, että rinkulan läpimitta oli jopa 100 metriä. Musta rinkula oli selvästikin savumuodostelma, sillä pian havainnon jälkeen rinkula alkoi hajota tuulen mukana.

Meteorologit uskovat, että kyseessä oli mikropurkaus, joka syntyi lämpimän ilman syöksyvirtauksesta. Tutkijoiden mukaan on todennäköistä, että savu oli tarttunut pyörteeseen ja hetken ilmiö esiintyi videolla nähtynä mustana rinkulana. Kahdessa minuutissa rinkula oli hajonnut ilmaan. Erikoinen ilmiö on aiheuttanut hämmästystä ympäri maailman ja jotkut uskovat, että ilmiö oli todiste muukalaisten vierailusta.