Pysäyttävä video: Oletko mielestäsi kaunis vai keskinkertainen?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Dove on pidemmän ajan puhunut tavallisen näköisten ja kokoisten ihmisten ja kauneuden puolesta. Nyt Dove teki uusimmalla videollaan kokeilun ja katsoi, ajattelivatko naiset itsensä kauniiksi vai keskivertaiseksi, ja miten valinnan tekeminen näiden kahden väliltä vaikutti heidän mielialaansa.

Dove matkusti uudessa Choose Beautiful -nimisessä kampanjassaan San Franciscoon, Shanghaihin, Delhiin, Lontooseen ja Sao Paoloon todistaakseen, että kauneus on jokaisen oma valinta. He laittoivat naiset eri kaupungeissa valitsemaan keskivertaisen ja kauniin väliltä asettamalla kyltit rakennusten ulko-ovien yläpuolelle.

Ovista käveleminen herätti kaikissa naisissa ajatuksia. Yleisesti ottaen naiset, jotka ajattelivat olevansa kauniita ja astuivat kaunis-kyltillä nimikoidusta ovesta tunsivat olonsa hyväksi.

Keskivertainen-ovesta tulleet olivat hieman alakuloisia ja keksivät selityksiä sille, miksi he eivät ole kauniita. Eräs nainen sanoi, että hänen olonsa paheni heti, kun hän astui Keskivertainen-ovesta. Hänen olonsa huononi ajatuksesta, että hän itse arvosteli juuri itsensä huonommaksi.