Valtava 300 metrin vesiliukumäki halkoo kaupungin keskustaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvalloissa testattiin viime kesänä Slide the City -kesätempausta, jossa Salt Lake Cityn keskustaan rakennettiin 305 metriä pitkä vesiliukumäki. Loiva liukumäki soveltui erinomiasesti uimapatjoilla liukumiseen ja rentoutumiseen virran mukana.

Tempaus oli niin suosittu, että tänä vuonna Slide the City -liukumäki rakennetaan San Franciscon keskustaan heinäkuun ajaksi. Kaupunkilaiset voivat nauttia vedessä loikoilusta keskellä suurkaupungin vilinää. Metro-lehden mukaan vastaavia vesiliukumäkiä rakennetaan myös muihin suurkaupunkeihin.

Edellytyksenä vesiliukumäen rakentamiselle on mäkinen maasto. Kaupungin on oltava pienessä mäessä, jotta 305 metriseen liukumäkeen saadaan tarpeeksi virtausta. Vesiliukumäestä nauttiminen ei ole ilmaista, sillä kertalipulla on hintaa 14 euroa ja kokopäivän passilla 46 euroa. Niille, jotka haluavat nauttia helteestä keskustan palveluiden keskellä vedessä lilluen, on Slide the City hyvä vaihtoehto. Tällainen liukumäki olisi kiva nähdä myös Suomessa.