Tutkimus: Alkoholia nauttivat onnellisempia ja terveempiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhteiset kosteat iltamat ja juhlat ovat ystäväporukan yhdistävä tekijä. Hauskoja illanviettoja ja baarireissuja voidaan muistella vielä vuosienkin päästä. Nyt uusi tutkimus paljastaa, että säännöllisesti ja kohtuudella juovat ihmiset ovat muita onnellisempia, hoikempia ja elävät terveellisempää elämää.

Metro-lehti kertoo Ranskassa tehdystä tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin 150.000 ihmisen juomista, onnellisuutta ja terveyttä. Tutkijat huomasivat, että säännöllisesti ja kohtuullisesti alkoholia nauttivat ihmiset olivat terveempiä ja onnellisempia. Alkoholia maltillisesti käyttävät kuntoilivat arkena enemmän ja tekivät muitakin terveyttään edistäviä asioita.

Tutkijat huomasivat myös, että alkoholia nauttivat ihmiset olivat muita onnellisempia ja sosiaalisempia. Nämä kaksi asiaa nivoutuvat yhteen, sillä hyvät ystävyyssuhteet, toisten ihmisten kanssa puhuminen ja ajan viettäminen kuuluivat isompana osana niiden ihmisten elämään, jotka kävivät säännöllisesti ulkona juomassa pari lasillista viiniä.

Kohtuus kaikessa on siis terveellisin tapa elää eikä se varmasti tule monelle yllätyksenä. Alkoholia juovat olivat useimmin sosiaalisissa tilanteissa, mikä edisti heidän onnellisuuttaan myös siten, että heillä oli parempi sosiaalinen elämä, koska he näkivät ystäviään säännöllisesti. Onnettomimpia olivat ne, jotka joivat suuria määriä alkoholia tai kieltäytyivät siitä kokonaan.