Tavallista sekavampi apina – leikkii juoksemalla pussi päässä seinään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eläimet osaavat olla todella leikkisiä ja leikkisimmästä päästä pidettävät apinat keksivät usein hauskaa tekemistä. Nyt Barcroft TV on julkaissut hulvattoman videon Aperil-nimisestä apinasta, jonka leikki on melko itsetuhoinen, mutta todella hauskaa katsottavaa.

Aperil saa asua talossa sisällä ja rakastaa leikkiä omistajansa vaatteilla. Sen lempileikkeihin kuuluu iso pipo päässä juokseminen. Aperil laittaa pipon niin syvälle päähänsä, että se peittää hänen silmänsä kokonaan. Sitten Aperil alkaa juoksemaan hauskannäköisesti ympäri taloa.

Leikki päättyy aina siihen, että Aperil törmää johonkin ja lyö melko usein päänsä. Törmäyksestä toivuttuaan se kuitenkin aloittaa pian koko homman uudelleen. Aperil asuu Dana Savorellin luona Missourin Greenwoodissa lajitoveriensa kanssa.

Aperil on gibboni, joka on pienikokoinen apina millä on pitkät kädet joiden avulla ne viidakossa hyppelehtisivät puusta puuhun. Savorellin taloon on tehty apinoille kaikenlaisia virikkeitä ja keinuja joiden avulla apinat voisivat roikkua ja heilautella itseään, mutta Aperilin mielestä tämä leikki on paljon hauskempi.