Upea tempaus teknologiayritykseltä – ikimuistoinen yllätys kuurolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Istanbulissa asuva kuuro mies sai ihanan yllätyksen, kun eräänä päivänä kaupungilla ollessaan kaikki tervehtivät ja asioivat miehen kanssa viittomakielellä. Digital Synopsis -sivusto kertoo, että tempaus oli Samsungin ja mainostoimisto Leo Burnettin järjestämä ja vaati kuukauden suunnittelua ja ihmisten opettamista.

Osana Turkin Samsungin uutta videopuheluohjelman lanseeraamista varten suunniteltua kampanjaa Samsung järjesti yhdessä koko kaupungin kanssa eräälle asukkaalle mahtavan yllätyksen. Muharrem-niminen mies on kuuro ja tottunut siihen, että monikaan ei osaa kommunikoida hänen kanssaan. Eräänä päivänä kaikki kuitenkin tervehtivät häntä ja juttelivat hänelle viittomakielellä.

Mies oli tempauksesta hämillään ja kyseli siskoltaan, että mitä täällä tapahtuu ja ovatko häntä tervehtineet ihmisetkin kuuroja ja mies ei vain ollut aiemmin asiasta tietoinen. Lopussa kuitenkin paljastui, että lämminhenkinen tempaus oli Samsungin organisoima. Vaikka kyseessä olikin osa lanseerauskampanjaa oli tämä siiihen liittyvä tempaus todella ihana ja koskettava Muharremille.