Upea matopeli Lontoossa – pelikenttänä oikeat suihkulähteet

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet muistavat varmasti Nokian vanhojen matkapuhelimien ensimmäisen pelin, joka sai monen koukuttumaan puhelimen näppäilemiseen. Kyseessä on arvatenkin matopeli. Alkuperäisessä matopelissä tarkoituksena on kasvattaa matoa mahdollisimman pitkäksi syömällä omenia ja varomalla osumasta itseensä tai seiniin.

Lontoon keskellä sijaitsevalla King’s Cross alueella pystyy pelaamaan isoksi skaalattua matopeliä Granary Squaren suihkulähteillä. Peli toimii parhaiten ilta-aikaan, jolloin on pimeää, koska madot ja esteet pystyy erottamaan toisistaan värikkäiden valojen avulla. Time Out London on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa näytetään, miten peli toimii.

Pelin pystyy aktivoimaan älypuhelimella. Kun peli on puhelimessa, pelaaja saa tietynvärisen madon itselleen, mitä pystyy liikuttamaan suihkulähteessä kääntelemällä puhelinta eri suuntiin. Tässä pelissä oma mato ei kasva, mutta haastetta antaa esteiden ja muiden pelaajien matojen väistely. Jos oma mato osuu johonkin peli loppuu siihen.