Koiranomistajat tehovalvontaan – koirankakoista jopa 1 400 euron sakot

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monia koiranomistajia ja ihmisiä, joilla ei ole koiria ärsyttää sellaiset koiran ulkoiluttajat, jotka eivät korjaa maasta koiransa jätöksiä. Tähän ongelmaan ollaan puuttumassa Englannissa, kun koirienomistajia aletaan sakottamaan.

Englannissa ensimmäisenä Northamptonshiren alueella aletaan sakottamaan sellaisia koiranulkoiluttajia, joilla ei ole koiran jätöksille tarkoitettuja kakkapusseja mukanaan. Puistoissa tehdään pienimuotoisia ratsioita, joissa koiran kanssa kulkevia ihmisiä tarkastetaan.

Koiran jätöksistä tehdään kyseisellä alueella Daily Mail -lehden mukaan vuosittain noin 120 virallista valitusta. Jos koiran ulkoiluttajalla ei ole mukanaan kakkapusseja, hän voi saada 140 eurosta 1.400 euroon saakka maksettavaa sakkojen muodossa.

Koirien etuja ajavan Dogs Trust -järjestön puolesta kommentoinut Laura Vallace näkisi kuitenkin mielummin kakkapussien käyttämisen valvontaan investoidut varat käytettävän esimerkiksi vastuuttomien koiranomistajien kiinniottamiseen.