Onnettomuus taidemuseon pihalla – luultiin nykytaiteeksi!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Dallas Museum of Modern Art sai uuden näyttävän taideteoksen rakennuksen ulkopuolella, kun iso nostokurki kaatui taidemuseon päälle. Moni ohikulkija luuli onnettomuuspaikkaa jonkinlaiseksi taideteokseksi ja installaatioksi.

3. huhtikuuta 2015 iso nostokurki kaatui taidemuseon päälle Dallasissa. Nostokurki sai aiheutettua taidemuseon rakennukseen näkyviä vaurioita ja turmeli laajalta alueelta rakennuksen etupuolta. CBS News 24 -uutisten mukaan nostokurki ehti olla kaatuneena rakennusta vasten noin kolme tuntia, mutta se riitti jo siihen, että ohikulkijat olivat ehtineet ajatella onnettomuuspaikkaa uudeksi näyttäväksi taideteokseksi.

Osa ohikulkijoista luuli onnettomuutta moderniksi taiteeksi eikä heitä voi siitä syyttää, sillä moderni ja abstrakti taide ja installaatiot voivat olla melkeinpä mitä tahansa. Onnettomuudessa ei onneksi loukkaantunut ketään ja ainoat vauriot tulivat taidemuseon rakennukseen.