Uutislähetyksen pila onnistui yli odotusten – todellinen Ron Burgundy -hetki!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suorissa uutislähetyksissä sattuu silloin tällöin hauskoja kommelluksia. Uutistenlukija voi alkaa nauramaan kesken uutisen tai sekoilla sanoissaan ja saada uutisen kuulostamaan ihan muulta kuin mitä se on.

Nyt eräs uutistenlukija meni todella vanhanaikaiseen ja luki ääneen teleprompteriin kirjoitetun vitsin. Uutislähetys oli alkanut olla lopuillaan ja jäljellä oli enää loppukevennys. Sen jälkeen ohjaaja oli päättänyt tehdä vielä yhden pilan lähetyksen loppuun ja katsoa, menevätkö uutisankkurit lankaan.

Teleprompteriin ilmestyi teksti: ”I love lamp”, jonka mies luki ääneen sen kummempia ajattelematta. Kun parivaljakko huomasi, että se oli vitsi, he alkoivat heti nauramaan.

Repliikki: ”I love lamp” on legendaarisesta Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda -nimisen elokuvan kohtauksesta. Nähtävästi elokuva oli myös näille uutisankkureille erittäin tuttu, koska he reagoivat siihen heti, kun mies oli lukenut lauseen ääneen. Tämä oli studio-ohjaajalta kieltämättä melko mahtava käytännön pila.