Valokuvaustrendi paljasti rintasyövän – nettikuva pelasti ehkä hengen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Verkossa leviää usein erilaisia valokuvaustrendejä, joihin osallistutaan ottamalla tiettyyn aihetunnisteeseen sopiva kuva ja merkkaamalla kuva asianmukaisesti johonkin sosiaaliseen mediaan. Hetki sitten verkon valtasi rintasyövän tukemisen vuoksi perustettu #nomakeupselfie, mikä onnistui pelastamaan erään opettajan hengen.

Maaliskuussa 2014 35-vuotias Jackie Nicholas otti #nomakeupselfie-haasteeseen osaa ja julkaisi itsestään kuvan, jossa hän oli ilman meikkiä. Julkaistuaan kuvan hänelle lähetettiin linkki, jossa muistutettiin myös häntä tarkastamaan omat rintansa. Viestissä oli oikeanlaisen tarkastuksen tekemiseksi ohjeet, joita noudattamalla Nicholas löysi toisesta rinnastaan pienen poikkeaman.

Nicholas löysi tarkastamalla rintansa pienen kovan pakasteherneen kokoisen palluran, joka paljastui ärhäkäksi kolmannen asteen rintasyöväksi. Lääkärit kertoivat naiselle, että syöpä oli pahanlaatuinen ja leviäisi nopeasti, mutta lääkärit olivat toiveikkaita hoitojen tepsimisen suhteen, sillä kasvain oli huomattu niin varhaisessa vaiheessa.

Tällä hetkellä Nicholasia on käynyt läpi erilaisia hoitoja ja hänelle on sanottu, että 80 prosentin mahdollisuudella nainen voi viettää seuraavat viisi vuotta täysin ilman syöpää. Nicholas kommentoi The Mirror -lehden mukaan ajattelevansa elämästä eri tavalla syövän ansiosta. Nainen yrittää nauttia jokaisesta hetkestä ja olla murehtimatta pienistä asioista.